Osvežitev spomina na ustanovitev TIGR-a na Nanosu

Letošnjega septembra mineva 94 let od postavitve temeljne organizacije TIGR, ki so jo zavestni Primorci ustanovili leta 1927 na Nanosu. Soustanovitelji so bili: Jože Dekleva, Andrej Šavli, Dorče (Teodor) Sardoč, Zorko Jelinčič, Albert Rejec, Jože Vadnjal. Več o njih lahko preberete s klikom na to povezavo Ustanovitelji TIGR-a na Nanosu

Člani Društva TIGR Primorske so v spomin na ustanovitev TIGR-a ob spomeniku na Nanosu položili venec.

Osvežitev spomina na ustanovitev TIGR-a na Nanosu    Osvežitev spomina na ustanovitev TIGR-a na Nanosu

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.