Vseslovensko zborovanje za mir Cerje 2021

Društvo TIGR Primorske vse prijetno vabi na Vseslovensko zborovanje za mir Cerje 2021, ki bo potekalo na Cerju v soboto, 25. 9. 2021, s pričetkom ob 11. uri.

Slavnostni govornik bo pisatelj in kulturnik Tone Partljič, ki je bil nedavno imenovan za častnega občana Maribora. Svoje misli o sodelovanju med sosednjima narodoma, med Slovenci in Italijani, bo predstavil novinar in publicist ter župan sosednje furlanske občine Aiello Andrea BellaviteSoorganizatorja prireditve sta Društvo TIGR Primorske in Občina Miren-Kostanjevica, sodelujejo pa tudi članice veteranskih in domoljubnih organizacij KoDVOS

Vseslovensko zborovanje za mir Cerje 2021

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.