Predstavitev romana Šepet nevidnega morja, dvanajst tablet svinca v Kosmačevi hiši

Literarni večer so pripravili Mestna knjižnica Piran, koprski Kulturni klub in Društvo TIGR Primorske, OE Slovenska Istra. S pisateljem sta se pogovarjali Jasna Čebron in podpredsednica Društva TIGR Primorske in vodja OE Slovenska Istra Jadranka Šturm Kocjan. »Šepet nevidnega morja, dvanajst tablet svinca«, s podnapisom Kratki roman o uporu, peklu in vstajenju, je lansko leto izšel pri založbi Mladika v Trstu in prejel nagrado na literarnem natečaju, ki sta ga ob 90-letnici ustrelitve bazoviških junakov in ob 100-letnici požiga Narodnega doma v Trstu razpisali založba Mladika in Slovenska prosveta za roman ali povest na temo življenja primorskih Slovencev pod fašističnim preganjanjem med obema vojnama.

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.