Polaganje vencev ob dnevu spomina na mrtve

Ob Dnevu mrtvih sta člana Območne enote TIGR za slovensko Istro Dušan Jež in Lucijan Pelicon položila cvetje na spomenike tigrovcev.

V Semedeli pri Kopru, kjer je bila mučilnica koprskih zaporov in v kateri so mučili tudi bazoviške žrtve, nato v Gabrovici, Bočajih, Loparju in Trseku.

Obiskala sta tudi spomenike Karla Kocjančiča, Cirila Pelicona in zavednega duhovnika Malana v Ospu.

Polaganje vencev ob dnevu spomina na mrtve   Polaganje vencev ob dnevu spomina na mrtve

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.