Polaganje venca na komemoraciji v Kučibregu

V nedeljo, 7. novembra, je bila v Kućibredu slovesnost ob 77. obletnici bitke pri Kućibregu, ki je bila med 3. in 4. novembra 1944 na hribih okoli Hrvojev, Kućibrega in Topolovca.
V bitki, v kateri so nacistične enote napadle 2. brigado 43. istrskega bataljona, italijanski bataljon Alme Vivoda iz Milj ter stalno enoto poveljstva mesta Koper, je padlo 120 hrvaških, slovenskih in italijanskih partizanov. V spomin na pogumne borce predstavniki vseh treh narodov Slovenije, Hrvaške in Italije vsako leto počastijo spomin na padle borce in tako ohranjajo vrednote upora, tovarištva, poguma in protifašizma.
Jadranka Šturm Kocjan, vodja OE TIGR za slovensko Istro je skupaj  z Jasno Softič, podžupanjo Mestne občine Koper in Marjanom Križmanom, predsednik ZZB Slovenije, položila venec na spomenik padlim v Kućibregu., pred tem pa še na spominsko obeležje v Hrvojih.

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.