Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR Primorske

Venec predsednika RS v slovo zadnjemu tigrovcu Alojzu Kralju

V sredo 6. 4. 2022 smo se na pokopališču v Kanalu poslovili od zadnjega tigrovca in častnega člana Društva TIGR Primorske Alojza Kralja.

Pogreba se je poleg svojcev in domačinov udeležilo tudi veliko pripadnikov veteranskih organizacij s praporščaki. Prapor Društva TIGR Primorske je nosil praporščak Bojan Orešnik. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v zadnje slovo poslal venec z barvami slovenske zastave, ki so ga prinesli gardisti Slovenske vojske.

Predsednik Društva TIGR Primorske Gorazd Humar je v imenu društva izrazil sožalje svojcem in sorodnikom, v govoru pa je nanizal najpomembnejše podatke iz 102 leti dolge življenjske poti Alojza Kralja, ki sta jih o življenju Alojza Kralja zbrala člana društva Rajko Slokar in Vesna Lamut Tomc in svoj govor zaključil z besedami:

Današnje slovo od Alojza Kralja ni katerokoli slovo, to je zadnje slovo od zadnjega tigrovca. Takih sloves  ne bo več. V tem pogledu je to zgodovinsko slovo, saj živih pričevalcev tigrovske zgodovine ni več. In Lojze je bil resnično zadnji. Pa srečno Lojze na novi poti, kakršnakoli ta že je. Predvsem bo to pot dragocenih spominov  na čas junaštva vseh Primorcev, spominov, mimo katerih ne bomo mogli nikoli iti ravnodušno.

 Venec predsednika RS v slovo zadnjemu tigrovcu Alojzu Kralju

Venec predsednika RS v slovo zadnjemu tigrovcu Alojzu Kralju

Kontakt

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija

e-mail: drustvo.tigr@siol.net