Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR Primorske

Primorci kot prvi protifašisti v Evropi  -  Evropski parlament v Bruslju, 23. januarja 2024

Prispevki tukaj.

Srečanje ob "Mednarodnem dnevu miru" na Cerju

"Varovati mednarodni mir in varnost ter v ta namen izvajati učinkovite kolektivne ukrepe da se preprečijo in odvrnejo grožnje in da se zatrejo agresivna dejanja in druge kršitve miru.Prizadevati si da se mednarodni spori ali situacije , ki bi utegnile privesti do kršitev miru , zgladijo ali uredijo z mirnimi sredstvi z načeli pravičnosti in mednarodnega prava"

Ustanovna listina ZN , 1.Poglavje ,Cilji in načela , 1.člen

21.September "MEDNARODNI DAN MIRU"

Letos smo že sedmič slovenske domoljubne in veteranske organizacije v sodelovanju z občino Miren - Kostanjevica,organizirali že tradicionalno zborovanje .To je postalo druženje vseh, ki nam nekaj  pomeni mir in ki v srcu dobro mislimo.

Tu v Evropskem parku miru ob Pomniku braniteljem slovenske zemlje simbolično ponazarjamo , da je tu dokončno vzpostavljen mir na zahodni slovenski meji.To simboliko nadgrajuje tudi vključenost parka v projekt "Pot miru - Via di pace" , ki poteka po nekdanji frontni liniji 1. svetovne vojne.

Zborovanje , ki se je pričelo  v soboto 19.septembra ob 11.00 uri je del slovesnosti , ki jih organizirajo tudi v drugih državah v katerih so veteranske in domoljubne organizacije članice Svetovne veteranske organizacije.Prebrana je bila poslanica Generalnega sekretarja ZN Ban Ki Moona o miru.

Pozdravne besede sta navzočim namenila župan Občine Miren - Kostanjevica g.Mauricij HUMAR in predsednik društva TIGR PRIMORSKE dr.Savin JOGAN.Slavnostni govor je imel predsednik Državnega sveta Republike Slovenije g.Mitja BERVAR.

Sledil je kulturni program.V njem so sodelovali Orkester slovenske Policije,Gianni RIJAVEC,Vokalna skupina CHORUS 97 ,dijaki Gimnazije Nova Gorica recitatorji osnovne šole Miren  in recitatorji Kluba mladih tigrovcev.

Prireditev je režiral podpredsednik društva TIGR Rok ANDREDS , vodila jo je Andreja BENEDETIČ.

Več slik si lahko pogledate v galeriji.

Srečanje ob "Mednarodnem dnevu miru" na Cerju

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija