Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR Primorske

Primorci kot prvi protifašisti v Evropi  -  Evropski parlament v Bruslju, 23. januarja 2024

Prispevki tukaj.

Lokostrelsko tekmovanje 24. 8. 2022

V začetku avgusta je naše društvo organiziralo poletni tabor slovenskih otrok, v sodelovanju z dvojezično šolo v Špetru iz Benečije. V okviru tega tabora je bilo izvedeno tudi lokostrelsko tekmovanje, ki ga je s svojo ekipo organizirala naša članica Sonja Groznik iz Vipave. Med otroki je za lokostrelsko tekmovanje in vadenje v streljanju z lokom vladalo izjemno zanimanje, zato so si njihovi vzgojitelji zaželeli, da bi tako lokostrelsko tekmovanje ponovili.

V sredo 24. 8. 2022 je tako pod vodstvom Sonje Groznik in Martina Groznika na taboru slovenskih otrok iz Benečije na pobočju Matajurja bilo izvedeno novo lokostrelsko tekmovanje za otroke iz dvojezične šole v Špetru. Med otroki je vladalo navdušenje, posebej zato, ker so lahko streljali z loki, narejenimi  za mlajše. Vsem udeležencem so bila predhodno podana vsa navodila za varno streljanje z lokom. Zaradi velikega zanimanja za tekmovanje, je šola organizirala snemalno ekipo, ki je celoten dogodek posnela. Vidno navdušeni otroci so ob koncu ponovno izrazili željo, da bi do takih lokostrelskih tekmovanj prišlo še kdaj.

V zaključnem delu tekmovanje je Sonja Groznik recitirala še pesem Iga Grudna z naslovom Sinku.
O tem je napisala takole:

Zrecitirala sem jim pesem Iga Grudna Sinku. S poanto na zadnji kitici, ki pravi:

"Vedi, zemlja ta je naša!

Tvoji dedi spijo v njej,

le zanjo bori se naprej."

Lepo je bilo delati z lepo vzgojenimi in discipliniranimi otroki.

Zaradi zanimanja za organizacijo novih lokostrelskih tekmovanj je bilo z dvojezično šolo v Špetru dogovorjeno, da se bo tako tekmovanje organiziralo v naslednjem šolskem letu ali v naslednjem poletju.

Lokostrelsko tekmovanje  24. 8. 2022

Lokostrelsko tekmovanje  24. 8. 2022    Lokostrelsko tekmovanje  24. 8. 2022