Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR PrimorskePrimorci kot prvi protifašisti v Evropi  -  Evropski parlament v Bruslju, 23. januarja 2024 

Prispevki tukaj.

Lokostrelsko srečanje članov društva TIGR Primorske

September je tisti mesec, ko zgubi vročina ki poleti onemogoča lepa doživetja v naravi s svojo peklensko močjo. Letos je bila prehuda, uničujoča za naravo in nam je mesece preprečevala sprostitev med zelenjem naših gozdov in travnikov.

V nedeljo četrtega septembra, smo se člani društva TIGR Primorske zbrali nad vasjo Budanje v prelepem ambientu ravnice, ki je kot od boga dana za različne športne dejavnosti. Naš cilj je bil streljanje z lokom. Predsednik lokostrelskega društva Budanje nam je omogočil loke in vso opremo, ki sodi zraven za varnost strelcev. Vodil nas je Martin Groznik član društva in nas vpeljal v previdnost, ki je potrebna ko imaš orožje v rokah.

Na travniku stojijo tarče druga za drugo, kot četa vojakov in čakajo na strelce. Tiste, ki prvič streljamo in tiste ki trenirajo za velike športne dogodke. Tudi to smo občudovali. Strelko na 70 metrov. Seveda za to daljavo mora imeti profesionalen lok. Tak, ki puščice vsmerja natančno v sredino tarče. Za tako streljanje je potrebno veliko vaje in veselja do tega športa.

Mi, člani društva, smo se veselili ob tarčah kot otroci, ki dobijo novo igračo. Po dveh urah streljanja smo popolnoma obvladali loke, usmerjanje puščic in tudi disciplino, ki je potrebno ko je več ljudi v igri. Nekoliko več puščic je letelo mimo tarče. Prav smešno je bilo videti, kako se je v pavzi vsa skupina pognala po travniku med tarčami in iskala izgubljene puščice. Taki so pač začetki. Naslednič bodo puščice v veliki meri končale v tarči.

Po dveh urah smo bili že utrujeni, ker je to intenzivno streljanje utrurajoče.

Naše srečanje članov TIGR smo zaključili ob dolgi mizi s pogostitvjo, ki sodi k vsakem lepem uživanju v naravi skupaj s prijatelji. Prepričana sem, da bosta vsaj sva naša strelca zaprosila za članstvo v strelskem društvu Budanje. To srečanje je bilo namenjeno predvsem svežim članom našega društva, da se spoznamo med seboj in navežemo prijateljske vezi.

 

Sonja Groznik

Lokostrelsko srečanje članov društva TIGR Primorske

Kontakt

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija

e-mail: drustvo.tigr@siol.net