Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR PrimorskePrimorci kot prvi protifašisti v Evropi  -  Evropski parlament v Bruslju, 23. januarja 2024 

Prispevki tukaj.

Zahvala Društva TIGR Primorske dr. Roku Andresu

Upravni odbor Društva TIGR Primorske je dr. Roku Andresu poslal zahvalo za trud in delo pri realizaciji Slavnostne akademije ob 95. obletnici ustanovitve organizacije TIGR. 


Spoštovani in dragi Rok,

na seji upravnega odbora Društva TIGR Primorske dne 7. novembra 2022 smo analizirali potek in odmevnost slavnostne akademije, ki jo je naše društvo organiziralo v SNG Nova Gorica dne 27.  septembra 2022 ob 95. obletnici ustanovitve organizacije TIGR. Upravni odbor društva je soglasno ugotovil, da je bila slovesnost zelo dobro pripravljena in izpeljana, pri čemer si imel kot režiser in tvorec vsebine kulturnega dela programa slovesnosti seveda ključno vlogo. Zato mi je upravni odbor naložil nalogo, da se ti kot predsednik društva v imenu upravnega odbora in samega Društva TIGR Primorske najlepše zahvalim za tvoj trud in za tvoje delo pri realizaciji kulturnega dela slovesnosti.

Vse članice in vsi člani upravnega odbora, ki so bili na seji, so se strinjali, da je proslava izzvenela izredno slovesno in z odličnim naborom tekstov številnih priznanih primorskih rodoljubnih avtorjev. S skrbno izbranim izborom nastopajočih je bil dosežen visok umetniški učinek, ki ni pustil ravnodušnega nobenega poslušalca v nabito polni dvorani SNG Nova Gorica. Izjemen in nadvse svečan je bil tudi finale prireditve s primorsko himno Vstala Primorska, ki je celotno dvorano spontano privabila k petju.

Čeprav je to bila proslava našega društva, bi to lahko bila po sporočilih in kvaliteti izvedbe tudi državna proslava.

Dragi Rok, veseli bomo, če bomo lahko skupaj ustvarili še kakšen podoben projekt, hvala ti.

Lepo pozdravljen,

 

                                                                                                        Gorazd Humar

                                                                                                            predsednik

Kontakt

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija

e-mail: drustvo.tigr@siol.net