PREDSTAVITEV KNJIGE Andreja JELAČINA "VSE MOJE LJUBEZNI" v Senožečah , Sobota 17.10.2015 ob 18.00 , dvorana "Rudolfa CVETKA

V organizaciji kulturnega društva "Pepca ČEHOVIN " iz Senožeč in Krajevno skupnostjo Senožeče je bil v dvorani "Rudolfa CVETKA" pri osnovni šoli Senožeče , organizirana predstavitev knjige domačina , člana društva TIGR in znanega kulturnega delavca Andreja JELAČINA "VSE MOJE LJUBEZNI".Ob številni udeležbi krajanov in kulturnim programom s pevskim zborom iz Senožeč pod vodstvom Ade ŠKAMPERLE , harmonikarja Nika POLESA in prijetne flavtistke Katje, je pogovor z avtorjem knjige vodila Jolka MILIČ.Poleg opisa svoje življenske poti mladega kulturnega delavca v pogojih obnove domovine v povojnem času je Andrej JELAČIN poudaril tudi svoja prva zavedanja o tigrovcih , njihovo rodoljubje in predvsem pomen in vlogo Danila ZELENA kot vodje vojaškega krila organizacije TIGR.Na koncu zelo zanimivega pogovora je recitiral pesem TIGROVCEM , ki jo je napisal v spomin na tigrovce in Danila ZELENA.

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.