Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR Primorske

Počastitev 79. obletnice bitke pri Kućibregu

V Kućibregu je bila v nedeljo, 5. novembra 2023, slovesnost v počastitev 79. obletnice bitke pri Kućibregu, kjer je v bojih proti nemškemu okupatorju med 3. in 4. novembrom 1944 padlo več kot 120 hrvaških, slovenskih in italijanskih partizanov. Tudi letos so se zbrali predstavniki vseh treh narodov, ki si prizadevajo ohranjati vrednote tovarištva, svobode in spoštovanja med narodi in počastili spomin na padle upornike.

Pred slovesnostjo pod spomenikom v Kućibregu so številne delegacije, tudi  delegacija Društva TIGR Primorske, položili cvetje na pokopališču v Hrvojih, kjer so pokopani padli borci ter pri spomeniku v Kućibregu. Z našim praporom je bil prisoten tudi praporščak Bojan Orešnik.

Slavnostni govornik je bil Marijan Križman, predsednik ZZB Slovenije, ki se v govoru ni mogel izogniti vojni med Palestino in Izraelom ter pozval k takojšnji prekinitvi napadov na Gazo ter spoštovanjem mednarodnega humanitarnega prava.

Komemoracije se je udeležil tudi partizan, borec in naš najstarejši član Dušan Puh, ki bo 30. novembra star 101 leto.


Počastitev 79. obletnice bitke pri Kućibregu    Počastitev 79. obletnice bitke pri Kućibregu   Počastitev 79. obletnice bitke pri Kućibregu

Kontakt

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija

e-mail: drustvo.tigr@siol.net