Društvo za negovanje rodoljubnih tradicij
organizacije TIGR PrimorskePrimorci kot prvi protifašisti v Evropi  -  Evropski parlament v Bruslju, 23. januarja 2024 

Prispevki tukaj.

Podpis pogodbe o Letnem načrtu sodelovanja s Slovensko vojsko za leto 2024

V Športnem centru Triglav na Pokljuki je v petek 10. 11. 2023 potekalo slovesno podpisovanje Letnega načrta sodelovanja za leto 2024, ki ga s Slovensko vojsko (SV) vsako leto podpisujejo domoljubne, veteranske in športne organizacije, ki sodelujejo s Slovensko vojsko. V ta letni načrt  za leto 2024 je za Društvo TIGR Primorske določen obseg sodelovanja s SV, ki se nanaša predvsem na prisotnost častne straže Slovenske vojske na slovesnosti ob spomeniku trem tigrovcem na Mali gori nad Ribnico v spomin na spopad 13. maja 1941, ki se je tam zgodil. Častna straža SV vsako leto sodeluje z našim društvom na tem dogodku na osnovi letnega plana, ki mora biti predhodno usklajen in podpisan.

V imenu Društva TIGR Primorske je Letni načrt sodelovanja s SV za leto 2024 podpisal predsednik društva Gorazd Humar, za Slovensko vojsko pa je bil podpisnik pogodbe poveljnik sil SV generalmajor Roman Urbanč.

 S podpisom tega dokumenta je tako zagotovljena prisotnost častne straže SV na Mali gori nad Ribnico tudi na slovesnosti, ki bo na Mali gori potekala dne 11. maja 2024.Podpis pogodbe o Letnem načrtu sodelovanja s Slovensko vojsko za leto 2024

1. Letni načrt sodelovanja za leto 2024 s Slovensko vojsko sta podpisala generalmajor Roman Urbanč, poveljnik sil SV in predsednik Društva TIGR Primorske Gorazd Humar (foto Boris Novkovič, SV)
Podpis pogodbe o Letnem načrtu sodelovanja s Slovensko vojsko za leto 2024
2. Skupinski posnetek vseh podpisnikov Letnega načrta sodelovanja za leto 2024 s SV v Športnem centru na Pokljuki (foto Boris Novkovič, SV).Podpis pogodbe o Letnem načrtu sodelovanja s Slovensko vojsko za leto 2024

Častna straža na slovesnosti na Mali gori, 13. 5. 2023. 

Kontakt

Društvo TIGR Primorske, Goriška c. 17, 5270  Ajdovščina, Slovenija

e-mail: drustvo.tigr@siol.net