PREDAVANJE o prof. IVANU RUDOLFU v sredo 2.12.2015 ob 17.00 uri v sobi Svetovnega slovenskega kongresa v Ljubljani Cankarjeva 1 -IV

Več o predanem Slovencu in domoljubu bo povedala kustosinja Muzeja novejše zgodovine Slovenije g.Irena URŠIČ.Govorila bo o njegovem delovanju v predvojnem obdobju.Nato bo na ogled dokumentarno film o primorskih prostovoljcih v Afriki iz leta 1942.Po filmu bo o prof.Ivanu RODOLFU spregovoril znan novinar in član društva TIGR PRIMORSKE Saša RUDOLF.

VABLJENI !

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.