NOVOLETNO VOŠČILO

Leto je za nami in pred nami so novi izzivi in nove naloge. Kot člani in članice Društva TIGR PRIMORSKE bomo nadaljevali z aktivnostmi in različnimi oblikami ohranjanja spoštljivega spomina na junaško in hkrati tragično obdobje vznikanja in razvoja tigrovske epopeje. Epopeje, ki je rasla iz primorske stvarnosti, primorske usode in prepletenosti njenih prebivalcev. Vsi se zavedamo, da to ni le priložnost, temveč tudi in predvsem zgodovinski in moralni dolg ohranjanja teh izročil, ki ob pritiskih in izzivih novih oblik postajajo ponovno aktualna.Toliko bolj ker se ponovno pojavljajo neke že videne in preiskušene vsebine in metode nasilja, tlačenja in odrekanja temeljih pravic posameznikom in celih ljudstvom. V tem je aktualnost našega delovanja.

Zato drage prijateljice in prijatelji, tovarišice in tovariši

"S  R  E  Č  N  O  2 0 1 6 "

Vam želiva dr.Savin JOGAN -predsednik društva  in

Miha POGAČAR    -             tajnik društva

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.