Vabljeni na praznovanje dneva miru

Na proslavi bodo sodelovali Teritorialni polk 1. brigade Slovenske vojske, Ajševica, kulturni program bodo izvedli Orkester slovenske policije, Oktet Sotočje, Lara Jankovič, Dijaki Umetniške gimnazije dramsko-gledališke smeri Nova Gorica, slovesnosti pa se bo pridružil tudi Klub mladih TIGROVCEV.

Dogajanje pa bo pestro tudi tudi v dneh pred osrednjo prireditvijo.

22. in 23. septembra 2016 bo na Cerju ob 10.00 uri srečanje dijakov in mentorjev umetniških gimnazij likovne smeri.

23. septembra 2016 bo ob 09.00 uri potekalo srečanje Unesco šol iz Slovenije in Italije na Meji z naslovom Pravica do prihodnosti.

Podrobnosti o vseh prireditvah najdete v priloženem vabilu.

Vabljeni na praznovanje dneva miru

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.