Obisk polk. YANG Guanga, vojaškega atašeja Veleposlaništva Republike Kitajske v Sloveniji

G. YANG in ostali so z velikim zanimanjem poslušali predstavitev veteranskih in domoljubnih organizacij , njihovo osnovo delovanja in okvirne programe dela. Med drugim je obiskal tudi Pomnik braniteljem Slovenske zemlje na Cerju. Vsi so bili prijetno presenečeni nad prikazanim in pohvalili razlago ge. Barbare JEJČIČ. Polni vtisov so izrazili željo po skorajšnjem ponovnem srečanju.

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.