Slovesnosti v oktobru

Med delegacijami, ki so se udeležile spominske slovesnosti, je bila tudi delegacija in prapor društva TIGR PRIMORSKE s podpredsednico Bruno Olenik in praporščakom Dušanom Ježem.

LOPAR

Prireditev ob 72. obletnici ustanovitve Partizanskega mornariškega odreda Koper se je v nedeljo, 23. oktobra 2016, udeležila tudi delegacija društva TIGR PRIMORSKE.

ANKARAN

V soboto, 22. oktobra 2016, smo se v Ankaranu udeležili spominske prireditve ob 75. obletnici ustanovitve in spomina na partizana, pisatelja in kulturnega delavca Milana Gučka.

Fotografije s prireditve.

Društvo je bilo ustanovljeno 21. maja 1994 v Postojni. Društvo TIGR Primorske je rodoljubno društvo. Kot pove daljša različica imena, smo člani zavezani negovanju rodoljubnih tradicij, ki slonijo na izročilu TIGR-a. Prizadevamo si za čim večjo ozaveščenost javnosti o pomenu in vlogi antifašizma na Primorskem med obema vojnama in delovanju TIGR-a: o njegovi dejanski vlogi na Primorskem in njegovem prispevku za priključitev Primorske matični domovini.